ΤΑΞΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ Ή ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ

«Πανεπιστημίου. Ένα πλήθος διαδηλωτών αποτελούμενο από σωματεία και συνελεύσεις γειτονιάς έχει γίνει μία μάζα ανθρώπων που προσπαθεί να καλυφθεί από λυσσασμένα γκλόμπς αστυνομικών, χειροβομβίδες κρότου λάμψης και δακρυγόνα που κατευθύνονται μόνο στα κεφάλια μας. Άνθρωποι γύρω μου καταρρέουν και ποδοπατούνται από αστυνομικές μπότες. Όταν καταφέρνω να δω τριγύρω, βλέπω έναν διαδηλωτή με πρόσωπο πλημμυρισμένο στο αίμα. Τρέχω κοντά του, τον τραβάω απ’ το χέρι, προσπαθώ να τον ηρεμήσω, να απομακρυνθούμε από εκεί.

-Δεν μπορώ να τρέξω, μου λέει, πονάει το αφτί μου.

– Ηρέμησε, θα μπούμε σε αυτό το δρομάκι.

Στρίβουμε μου στην Αμερικής. Ο μαζεμένος κόσμος στο πεζοδρόμιο μας λέει ότι μέσα στην στοά υπάρχει φαρμακείο. Μπαίνουμε, του ξεπλένω το ματωμένο κεφάλι.

– Μην ανησυχείς, λέω, έχεις ένα τραύμα ψηλά στο κεφάλι. Πονάς;

– Ναι, πολύ, με πονάει και το αφτί μου, τρέχει αίμα.

Κάθεται, με τρομερή δυσκολία προσπαθεί να πιέζει το τραύμα στο κεφάλι. Οι μαγαζάτορες βγαίνουν έξω, το αφτί αιμορραγεί συνεχώς, το ΕΚΑΒ μας λέει ότι δέχεται συνεχώς κλήσεις για ανοιγμένα κεφάλια, θα αργήσει.

– Πως σε λένε;

– Γιάννη.

–  Ήσουν σε κάποιο μπλοκ;

– Στο πανό του πάρκου Κύπρου και Πατησίων.

Μαζεύεται κόσμος, ο Γιάννης χλομιάζει, προσπαθούμε να τον χαλαρώσουμε, να το κρατήσουμε ξύπνιο. Κάποιοι καταφέρνουν να σταματήσουν ένα ασθενοφόρο στη Σταδίου. Αρχικά δεν τον παίρνει, γιατί χτυπημένοι άνθρωποι περιμένουν πιο κάτω, αλλά ο κόσμος όλος τον σηκώνουμε στα χέρια και τον οδηγούμε εκεί, ενώ το πλήθος που έχει μαζευτεί γιουχάρει οργισμένα τις διμοιρίες που προσπερνάνε χαρωπά από μπροστά.

– Άντε για κανένα ραμματάκι, γελάει ένας μπάτσος.

Προθανάτια κατάσταση, λένε όταν ο Γιάννης φτάνει στο νοσοκομείο.

Δήλωση εκπροσώπου τύπου της ελληνικής αστυνομίας:

«Μας γνωστοποιήθηκε ότι βρέθηκε ένας σοβαρά τραυματίας, ο οποίος μπήκε σε χειρουργείο. Με τη μέχρι τώρα έρευνα δεν έχουμε κάποια συγκεκριμένη αναφορά για το τι έχει συμβεί. Είναι εντυπωσιακό και για εμάς, και για τον λόγο αυτό, ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. διερευνούν την υπόθεση. Οι έρευνες συνεχίζονται. Πάντως, δεν υπήρχε περίπτωση να εντοπίσουμε έναν άνθρωπο σοβαρά τραυματισμένο και να τον αφήσουμε σε αυτή την κατάσταση, χωρίς να του παράσχουμε τις πρώτες βοήθειες».

Όταν ο πιο διεφθαρμένος μηχανισμός ενός εξίσου διεφθαρμένου συστήματος μπορεί τόσο αδίστακτα να ξυλοκοπεί ακόμα και ως θανάτου, τότε είναι ικανός να αναπαράγει ένα τέτοιο ψέμα απλώς σαν κακόγουστο μακάβριο αστείο.»

(το παραπάνω είναι μαρτυρία από την πορεία της 11/5)

 

Σε ένα χρονικό πλαίσιο που η ζωή εργαζομένων και ανέργων εξαθλιώνεται ακόμα περισσότερο, η «δημοκρατία» δείχνει το αληθινό της πρόσωπο, το οποίο είναι η καταστολή και ο φασισμός!

Παραδείγματα αυτής της «δημοκρατίας» αποτελούν τα γεγονότα των τελευταίων ημερών.

  • 10/5: Όλο το βράδυ οι φασίστες αλωνίζουν με την συντροφιά μπάτσων στο κέντρο της Αθήνας επιτιθέμενοι σε οποίον μετανάστη βρεθεί στο διάβα τους. Επιθέσεις σημειώνονται και στις καταλήψεις Βίλλα Αμαλίας και Σκαραμαγκά, οι οποίες  αποκρούονται.
  • 11/5: Ημέρα γενικής απεργίας και έχουν προγραμματιστεί πορείες σε όλες της πόλεις. Στην Αθήνα συγκεκριμένα μπλοκ δέχονται δολοφονικές επιθέσεις από τις δυνάμεις καταστολής του κράτους. Η πορεία πνίγεται στο αίμα! Δεκάδες άνθρωποι καταλήγουν στα νοσοκομεία σοβαρά χτυπημένοι, μεταξύ αυτών και ο εργαζόμενος Γιάννης Κ. που αυτή την στιγμή δίνει μάχη για την ζωή του, ενώ ο Μ.Π. 29 ετών έχασε την σπλήνα του μετά από ξυλοδαρμό, οι μπάτσοι ανέφεραν ότι “έπεσε ενώ τον κυνηγούσαν σε πεζοδρόμιο”.  Ταυτόχρονα οι φασίστες (που έχουν βγει και πάλι στους δρόμους) δολοφονούν εν ψυχρώ μετανάστη στα Κ. Πατήσια..
  • 12/5: Tα ξημερώματα κόσμος βγήκε στην πόλη του Ρεθύμνου για συνθήματα με αφορμή την άγρια καταστολή της απεργιακής διαδήλωσης στην Αθήνα και τον βαρύ τραυματισμό του Γ.Κ. Έγιναν αντιληπτοί έξω από το δημαρχείο από τζιπάκι με μπάτσους. Μετά από κυνήγι στη γύρω περιοχή έπιασαν 3 άτομα και τα προσήγαγαν στο αστυνομικό τμήμα αφού τους πέρασαν χειροπέδες. Αμέσως ειδοποιήθηκε κόσμος και ορίστηκε σημείο προσυγκέντρωσης λίγο μακρύτερα, ώστε να πάει ο κόσμος συντονισμένα. Κάποιοι εκπρόσωποι φοιτητικών παρατάξεων αποφάσισαν να πάνε μόνοι τους κατευθείαν στο αστυνομικό τμήμα με αποτέλεσμα να τους προσαγάγουν και αυτούς. Τελικά, όλοι οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, μετά  από ώρες κράτησης, γύρω στις 6 το πρωί.

Όταν ο αγώνας των εργαζόμενων για στοιχειώδη δικαιώματα και αξιοπρέπεια μετατρέπεται σε αγώνα για την ίδια τους τη ζωή, επειδή οι εξουσιαστές δολοφονούν κατά βούληση, η όξυνση των ταξικών και κοινωνικών αγώνων είναι μονόδρομος!

 

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

 

ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ

ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *