ΟΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΥΡΙΜΑΧΕΣ


Τη νύχτα στις 23/10/2010 το Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι δέχθηκε εμπρηστική επίθεση. Στο φως της επόμενης μέρας αποκαλύφθηκε όχι μόνο η καταστροφή της βιβλιοθήκης και του αρχείου, αλλά και οι τεράστιες υλικές ζημιές του κτιρίου, με την υπογραφή της ναζιστικής συμμορίας ΟΕΡ.

 

Στις παρούσες συνθήκες η εξουσία απειλεί να μας εξαθλιώσει ακόμη περισσότερο. Τα κινήματα, οι κοινωνικοί αγωνιστές και η όποια μορφή αντίδρασης στην καταπίεση του υπάρχοντος συστήματος απαντώνται με άγρια μέτρα καταστολής, συλλήψεις κοινωνικών αγωνιστών, κρατικές και παρακρατικές επιθέσεις σε ελεύθερους κοινωνικούς χώρους.

 

Το Στέκι μετά από 4 μήνες ανοικοδόμησης, με τη βοήθεια αλληλέγγυων από όλη την ελλάδα, σε πείσμα όσων «πανεπιστημιακών» και μη κύκλων επιθυμούσαν το αντίθετο επισκευάστηκε, οχυρώθηκε και είναι έτοιμο να στεγάσει εκ νέου δράσεις και ανθρώπους που αντιτίθενται στη σαπίλα του υπάρχοντος, προτάσσοντας την Αυτό-οργάνωση, την Ισότητα και την Αλληλεγγύη.

 

Σε συσχετισμό με τα παραπάνω βρισκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των διωκόμενων απ’ τα γεγονότα εκκένωσης της Κατάληψης ΠΙΚΠΑ στο Ηράκλειο, στις 16/2, οι οποίοι βρίσκονται στα χέρια του κράτους κατηγορούμενοι για ανυπόστατα κακουργήματα.

 

Στο Στέκι λειτουργεί:

 

Κάθε Τετάρτη και Παρασκευή: Καφενείο από τις 11:00.

Κάθε Πέμπτη: Προβολές ταινιών από τις 17:30.

 

Πέμπτη 3/3: προβολή και καφενείο εκτάκτως για την οικονομική ενίσχυση των συλληφθέντων του ΠΙΚΠΑ.

Παρασκευή 11/3: καφενείο και στη συνέχεια αυτοδιαχειριζόμενο μπαρ από τις 20:30 και μετά για την έναρξη λειτουργίας του Στεκιού.

 

Πρόγραμμα προβολών Μαρτίου:

3/3 Ράδιο Αλίκη

10/3 Machete

17/3 Salvador (Puig Antich)

24/3 Οι άνθρωποι που κύκλωσαν το Α

31/3 Η διακριτική γοητεία της μπουρζουαζίας

 

Τακτική Συνέλευση του Στεκιού:

Κάθε Παρασκευή στις 4:00 μμ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *